"La Sibérie" is de mythische plek waar deze 50 jaar oude gamay-stokken groeien op arme roze granietbodems. Het doel van Fréderic Maignet, wijnmaker van dienst, is om de wijn zijn tijd te geven zodat hij zich volledig kan ontwikkelen en de complexiteit van het terroir kan weerspiegelen. De wijn bevat geen additieven en dus ook geen toegevoegde sulfiet.
De biologische wijngaarden, omgeven door een heuvelachtig landschap ten noorden van Blaye, bestaan voor 98% uit merlot. De goed gedraineerde grond, een selectieve oogst, koude maceratie, korte vinificatie en een lange rijpingstijd in ondergrondse vaten, geven de wijn een zijdezachte finesse.
De wijnstokken, waarvan sommige wel 60 jaar oud zijn, staan op verschillende percelen met niet minder dan 3 verschillende bodemsoorten. Zand, vuursteen of tufsteen ... elk met zijn eigen persoonlijke karakter. Fruit en rondheid, maar ook krachtige, elegante tannines. Dat vat de rijkdom van deze diversiteit samen.
Een heerlijke wijn van een weinig bekende appellation. De Gamay Coteaux d'Ancenis worden geteeld op zeer steile hellingen langs beide oevers van de Loire voor Nantes.