Vin sauvage à Poil, Régnié, Château de la Terrière

"La Sibérie" is de mythische plek waar deze 50 jaar oude gamay-stokken groeien op arme roze granietbodems. Het doel van Fréderic Maignet, wijnmaker van dienst, is om de wijn zijn tijd te geven zodat hij zich volledig kan ontwikkelen en de complexiteit van het terroir kan weerspiegelen. De wijn bevat geen additieven en dus ook geen toegevoegde sulfiet.

Prijs vanaf €16,30

Bekijk wijnfiche

Kleur Rood
Druifgamay
DegustatieHet resultaat is een fruitige, zuivere en minerale wijn, met een toets van viooltjes, kleine zwarte vruchten (cassis, rode bes) en een vleugje zwarte peper in de afdronk. Heerlijke wijn met versmolten tannine en een evenwichtige aciditeit.
Houdbaarheid2-5 jaar (liefst jong en karaferen |)
Ideale serveertemperatuur14-16 °C
Suggesties gerechtenGegrild rood vlees, wild, Bourgondische kazen of vegetarische bereidingen zoals gebakken groenten met kastanjes, zijn waardige gastronomische begeleiders. Een uur op voorhand decanteren en serveren op 15 tot 18 °C.
  • Kip met dragon
  • Haantje met dragon
  • ...

Over het domein:

Château de la Terrière (Sinds 1535)

Château de la Terrière dateert uit de XIVe eeuw en bevindt zich in Cercié in de AOP brouilly: het behoort vandaag tot een van de oudste domeinen in de regio. De 14ha wijngaarden liggen op 1 plot naast het kasteel en zijn gemiddeld 50 jaar oud. De wijngaarden strekken zich volledig uit naar het zuiden over een heuvel van droge, diep roze graniet, in de appellatie brouilly. In de wijngaard worden gecontroleerde en aangepaste groeitechnieken toegepast en de bodem wordt mechanisch bewerkt met minimale interventies. Kortom, alles wordt precies en nauwkeurig uitgevoerd om een optimale expressie van het terroir te bekomen en de wijngaard te respecteren. Grégory Barbet behoort tot de 9de generatie wijnmakers en runt vandaag de dag het kasteel. Hij is eveneens eigenaar van Domaine de la Pirolette, samen met zijn vrouw Virginie.

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.