Château Haut-Moulin, Bordeaux Bio

De biologische wijngaarden, omgeven door een heuvelachtig landschap ten noorden van Blaye, bestaan voor 98% uit merlot. De goed gedraineerde grond, een selectieve oogst, koude maceratie, korte vinificatie en een lange rijpingstijd in ondergrondse vaten, geven de wijn een zijdezachte finesse.

Prijs vanaf €11,35

Bekijk wijnfiche

Kleur Rood
OorsprongWe staan op het platteland ten noorden van Blaye, in Braud, op de rechteroever. De merlot en een paar cabernets staan aangeplant op zanderige en kiezelachtige bodems.
Druif85% merlot & 15% cabernet-sauvignon
VinificatieMechanische oogst. Gisting en maceratie gedurende 21 dagen in temperatuurgecontroleerde vaten. Wijn rijpt 12 tot 18 maanden in ondergrondse kuipen.
DegustatieIntens robijnrode kleur met subtiele tonen van rood fruit. Het is een soepele en krachtige wijn.
HoudbaarheidMag 5-10 jaar verouderen.
Ideale serveertemperatuur16-18 °C
Suggesties gerechtenIdeaal bij een gastronomisch gerecht op basis van eend, maar eveneens lekker bij een eenvoudige steak, een varkenskotelet of een stoofschotels zoals een karbonade.
  • Kip met dragon
  • Kip in archiducsaus (champignons en room)
  • Toast champignons
  • Lamskroon in een mosterdkorst
  • gerookte worst met lenzen
  • Gebraden kalkoen
  • Geroosterde kwartels
  • Toast champignons
  • ...

Over het domein:

Château Haut-Moulin, Bordeaux

Een goede uitvoering van een constante organische oogst, is een kunst die veel inspanning vergt. Maar de kwalitatieve erkenning geeft betekenis aan het werk van Christophe Chapron. Dit 13,5 ha groot landgoed ten noorden van Blaye bestaat voor 98% uit merlot, diep geworteld in goed gedraineerde gronden die voornamelijk uit grind en zand zijn samengesteld. De oogst wordt gesorteerd, ontrist, gekneusd en koud gemacereerd gedurende twee dagen voor de fermentatie. De jonge wijn wordt vervolgens gedurende 18 maanden in ondergrondse tanks geplaatst waar hij regelmatig wordt gerekt.

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.