In de Ardèche heeft viognier een uniek expressieveld gevonden.
Pinot gris profiteert van veel zon dankzij de cirkelboog van Colmar en weinig neerslag dankzij de Vogezen die als natuurlijke barrière fungeren. Les Caves de l'Enfer, dat op het etiket staat, ontleent zijn naam aan de gewelfde kelders van de herberg van de familie Kuehn.
Het jaar 940 valt samen met het begin van de Occitaanse cultuur. De eerste Viognier-planten werden in de 3de eeuw door de Romeinen meegebracht uit Dalmatië. Tegenwoordig verspreidt dit druivenras zich omdat het goede kwaliteiten biedt met rijke aroma's die goed bestand zijn tegen oxidatie. Dit wordt bereikt door de druiven te sorteren, te koelen tot 8°C, de schil te macereren, te persen en koud te laten bezinken, gevolgd door een trage gisting die 15 tot 30 dagen duurt.
Het jaar 77 werd gekozen vanwege de ontdekking van materiaal voor de wijnproductie tijdens een opgraving van een Gallo-Romeinse villa, en de inwoners van Adissan zijn trots op dit bewijs van hun eeuwenoude geschiedenis. De andere bron van trots is de Clairette d'Adissan, die in 1948 de allereerste Languedoc appellation was. De wijn is lekker, aangenaam, typisch en vrij zeldzaam.
Het typische karakter van deze cru mâconnais is afkomstig van de 4 hectare wijnstokken gelegen aan de voet van de rots Solutré, op een kalkrijke kleibodem gericht naar het zuidoosten.