De wijnstokken zijn in balans met de bodem en brengen hun terroir volledig tot uitdrukking in hun wijnen - dat proef je! De wijngaard wordt biologisch-dynamisch beheerd. Bij deze aanpak staan de energie en het leven van de bodem centraal. Hierdoor zijn de wijnstokken in staat om het beste fruit te produceren en de aanvallen waaraan ze worden blootgesteld te weerstaan zonder het gebruik van chemische behandelingen.
Unieke expressie uit het zuiden, met invloeden uit het westen, gemaakt van Bordelese druiven die op biodynamische wijze worden geteeld.
Dit is een schitterende cru van onze landgenoten Guy en Ambroise Vanlancker, op de vestingmuren van La Livinière. De druiven worden met de hand geoogst (50%), gesorteerd en geselecteerd per perceel, ontsteeld en vergist in stalen vaten, de hoed wordt handmatig ondergedompeld en de wijn geheveld. De assemblage vindt plaats aan het begin van het jaar door de beste vaten te selecteren.
"Deze wijn is ideaal bij de lunch." aldus Louis Bourisset, een accountant die nadien zijn eigen wijnbedrijf oprichtte. Gamay noir, afkomstig van de "Pierres Dorées" regio in het zuiden van Beaujolais, zorgt zowel voor vlezige en kruidige wijnen, als ronde en fruitige met een frisse en smakelijke afdronk.
Het domein, dat rechtover de romantische kerk van Saint-Amour gelegen is, wordt omgeven door 15 ha wijngaarden op de meest prestigieuze terroirs. De vinificatie gebeurt op traditionele wijze door o.a. met een raster de schil en pulp zacht onder het sap te dompelen tijdens het gistingsproces. Het resultaat is een intense maar zachte wijn met hints van bosbes ondersteund door specerijen.