Domaine de la Pirolette, Saint-Amour

Het domein, dat rechtover de romantische kerk van Saint-Amour gelegen is, wordt omgeven door 15 ha wijngaarden op de meest prestigieuze terroirs. De vinificatie gebeurt op traditionele wijze door o.a. met een raster de schil en pulp zacht onder het sap te dompelen tijdens het gistingsproces. Het resultaat is een intense maar zachte wijn met hints van bosbes ondersteund door specerijen.

Prijs vanaf €17,70

Bekijk wijnfiche

Kleur Rood
Druifgamay
DegustatieVerfijnde neus met toetsen van aardbei, kers en bosbes, met toetsen van viooltjes, zoethout en witte peper. Vol en sappig in de mond. Een waar genot!
Houdbaarheid2-5 jaar
Ideale serveertemperatuur14-16 °C
Suggesties gerechtenHij smaakt heerlijk bij kip, "Poulet de Bresse" ossenhaas of bij de Thaise keuken. Maar zoals de eigenaar zegt, is het ideaal voor het vieren van je bruiloft en de kleine pleziertjes van het dagelijkse leven.
  • varkenskotelette blackwell (met pickels)
  • Haantje met dragon
  • Kip op Thaise wijze
  • Escargots in lookboter
  • Tournedos met Roquefort
  • ...

Over het domein:

Domaine de la Pirolette, Saint-Amour (since 1600)

Het mooie gebouw dat dateert uit 1600, ligt tegenover de romantische kerk van Saint-Amour en ontleent zijn naam aan een witte bloem, met name "pirole". Dit domein wordt momenteel uitgebaat en bewoond door Gregory Barbet en zijn familie. Ze investeren, werken en studeren om de belangrijkste referentie van Saint-Amour te worden. Ze beschikken over een volledig vernieuwde wijnmakerij met opslagruimte, uitgerust met houten vaten en inox tanks. Het domein van 15 ha (een van de grootste van St-Amour) heeft prachtige percelen, gericht naar het zuiden en zuidoosten en zijn gegroepeerd rond het domein zelf op verschillende cru’s zoals "La Pirolette", "Vers l’Église", "Les Poulettes", "Le Bourg" of "La Creuse Périlleuse". De vinificatie wordt op traditionele wijze uitgevoerd d.w.z. een vergisting van 15 tot 20 dagen in kuipen terwijl de “hoed” door middel van een raster zacht wordt ondergedompeld om zo een betere extractie van kleur en tannines te bekomen.

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.