Een bijzonder perceel met meer dan 2 ha in bio wijnbouw, gelegen op een steile helling naar het oosten gericht. Het levert wijnen op die een prachtige delicatesse, rijkdom en een stevige mineraliteit bezitten.
De Pruniers zijn al 5 generaties lang wijnbouwers in Auxey-Duresses, een klein juweeltje ingeklemd tussen Meursault, Saint Romain, Saint Aubin en Monthelie. De wijnstokken voor deze witte wijn zijn verdeeld over 3 terroirs: le Village, les Closeaux en les Hautés. De laatste twee grenzen aan Meursault. Nu is het de beurt aan dochter Estelle om geleidelijk de fakkel over te nemen en ervoor te zorgen dat traditie, kwaliteit en respect voor het land behouden blijven.
Le Rochoy is een uniek heuvelterroir dat al meer dan 10 jaar biologisch wordt geteeld. Het ligt op een voormalige kalksteengroeve. De vuursteen die de Gallo-Romeinen op het oppervlak hebben achtergelaten, accumuleert overdag warmte en geeft die 's nachts af, waardoor de druiven beter kunnen rijpen en de wijn zijn minerale karakter krijgt.
De familie Chainier heeft nu meer dan 250 hectare wijngaarden in Touraine, met de overname van het domein van Paul Buisse in Montrichard. Paul was ook hun mentor. Een van de successen komt van de Sauvignon-druiven die groeien op klei-kalksteen bodem met silex. Dit geeft de wijn delicate, fruitige en mineraal karakter.
Deze chardonnay kreeg de naam "Authentique" omdat hij afkomstig is van het gelijknamige dorpje Chardonnay-les-Mâcon. Bovendien wordt deze wijn volgens traditie gedurende 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt.