Chablis 1er Cru, Vau de Vey, Jean-Marc Brocard

Een bijzonder perceel met meer dan 2 ha in bio wijnbouw, gelegen op een steile helling naar het oosten gericht. Het levert wijnen op die een prachtige delicatesse, rijkdom en een stevige mineraliteit bezitten.

Prijs vanaf €30,20

Bekijk wijnfiche

Land
Streek
Substreek
Kleur Wit
OorsprongNog steeds dezelfde Kimmeridgische bodem, maar dit klimaat verschilt van de 47 andere klimaten door de steilte van de oostelijke vallei (in de ochtendzon). Het resultaat zijn wijnen met een grote frisheid en mineraliteit.
Druifchardonnay
VinificatieDe alcoholische gisting gebeurt met inheemse gisten, gevolgd door malolactische gisting om de PH wat op te krikken. De wijn rijpt 14 maanden in roestvrijstalen vaten voordat hij wordt gebotteld. De wijn zal zijn ware karakter onthullen na 4-5 jaar rijping.
DegustatieHet zijn heldere en precieze wijnen, ziltig en soepel met anijsachtige toetsen en een zachte, volle afdronk.
Houdbaarheid7-10 jaar
Ideale serveertemperatuur10-12 °C
Suggesties gerechtenLekker bij vis, zeevruchten, gegrilde schaaldieren, gevogelte en wit vlees of geserveerd met een roomsaus.
  • Gegratineerde, warme oesters
  • Koude kreeft "Bellevue"
  • Geroosterde kabeljauw met botersaus
  • In de oven gebakken tarbot
  • ...

Over het domein:

Jean-Marc Brocard, Chablis

Het familiedomein Brocard ligt in het hart van de wijngaarden van Chablis en werd in 1973 opgericht door Jean-Marc Brocard, die intussen vergezeld wordt door zoon Julien. Het beslaat bijna 144 ha waarvan er zo’n 66 biologisch gecertificeerd zijn. Precisie, kracht en frisheid vormen de signatuur Brocard, een unieke stijl die te vinden is in elke wijn van de appellatie petit chablis, chablis, chablis premier cru en chablis grand cru en die inmiddels geëxporteerd worden naar zo’n 50 landen. Precisie : de ware expressie van het terroir, de herinnering aan de bodem die door de wijnstok naar de wijn werd overgebracht en de pure typiciteit van de ondergrond met alluviale sedimenten uit het juratijdperk. Kracht : er gaat niets boven een wijn met structuur, kracht en lengte in de mond, om de complexiteit afkomstig van het terroir te kunnen appreciëren. Frisheid: een natuurlijke aciditeit, geboren uit de mineraliteit van het terroir, geeft de wijn een bepaalde spanning die bijdraagt tot de signatuur van dit wijnhuis.

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.