Een essentiële cuvée van de appellation, het vlaggenschip van Ferraton Père & Fils. Een soepele, heerlijke wijn die het fruit en de kruiden tot uiting laat komen. De wijnstokken van 100% Syrah staan in de gemeenten Mercurol en Beaumont-Monteux, ten oosten van Tain. De hele oogst wordt ontsteeld. Extractie door middel van onderdompeling en overheveling in de kelders van Ferraton in het centrum van Tain l'Hermitage. Een deel van de wijn rijpt vervolgens 12 maanden in vaten.
Uit dit terroir, samengesteld uit grenache die zich vastklampt aan de stenige terrassen van rode klei aan de voet van de Dentelles de Montmirail, ontstaat deze warme en krachtige gigondas.
De pinot noir druif heeft in de appellatie Limoux, op zo'n 450 meter hoogte, een uitzonderlijke terroir gevonden, vergelijkbaar met het klimaat in de Bourgogne. Een neus van framboos en kruisbes en zacht, fruitig en kruidig in de mond, eindigend met fijne, zijdezachte tannines. Heerlijk bij gebraden kalfsvlees met champignons.
Côte du Py is de bekendste plaats van Morgon. Het dankt zijn naam aan een oude vulkaan (puy). Het graniet van de vulkaan en de prachtige locatie op de helling maken van deze Gamay een unieke en uitzonderlijke cru.