Deze droge wijn gemaakt van de chenindruif uit de appellatie Anjou, is het waard om meer bekendheid te krijgen. De druiven werden biologisch geteeld en handmatig geoogst, vervolgens gevinifieerd en ‘sur lie’ gerijpt in 500 liter vaten ter bevordering van de aromatische ontwikkeling. Het is bij uitstek een wijn voor de gezellige momenten.
Een wijn om in te bijten! Gemaakt met de beste grenache noirs, oude wijnstokken op hoger gelegen percelen, gecultiveerd met het grootste respect voor de natuur.
Les Perruches is een landgoed op een helling waar de witte chenindruif groeit heeft een ondergrond van tufsteen (wit krijt). De druiven worden met de hand geoogst, gevolgd door een langzame persing en vinificatie in kelders die in de rots zijn uitgehouwen. 20% van de wijn wordt bewaard in eiken vaten.
Le Souffle du Géant verwijst zowel naar de koele thermische wind die vanaf de Mont Ventoux naar beneden waait, als naar het micro-terroir in het noordwesten op kalkbodems en naar de uitzonderlijke knowhow van de wijnboeren.
Deze Chardonnay komt van percelen 2, 3 en 4 in de Enate vallei, het gelijknamige dorp. Hij zal liefhebbers van elegante, fruitige, moderne witte wijnen aanspreken. Hij wordt gevinifieerd op lage temperatuur voor een optimaal behoud van de gistingsaroma's.