Anjou Blanc Bio, Ptit Chenin, Château de la Roulerie

Deze droge wijn gemaakt van de chenindruif uit de appellatie Anjou, is het waard om meer bekendheid te krijgen. De druiven werden biologisch geteeld en handmatig geoogst, vervolgens gevinifieerd en ‘sur lie’ gerijpt in 500 liter vaten ter bevordering van de aromatische ontwikkeling. Het is bij uitstek een wijn voor de gezellige momenten.

Prijs vanaf €13,65

Bekijk wijnfiche

Kleur Wit
OorsprongOnze wijnstokken groeien voornamelijk op bodems die bestaan uit schist, phtaniet, kwarts en klei uit het Armoricaans Massief. Deze goed waterdoorlatende, mineraalrijke bodems geven de wijnen complexiteit en een mineraal karakter en helpen de druiven om goed te rijpen. Dit terroir is ideaal voor chenin blanc en zorgt voor evenwichtige wijnen met energieke zuurgraad.
Druif100% chenin
VinificatieDe druiven worden mechanisch geoogst en binnen ongeveer vier uur geperst. We gebruiken inheemse gisten, we stoppen de alcoholische gisting om geen melkzuurgisting te maken met 3g/hl. Rijping in roestvrijstalen vaten met zeer weinig droesem gedurende vier maanden en botteling eind februari of begin maart.
DegustatieDe prachtige gele kleur met briljante reflecties en de neus die gedomineerd wordt door witte bloemen, prikkelen de zintuigen.
HoudbaarheidJong te drinken
Ideale serveertemperatuur8-10 °C
Suggesties gerechtenHij past perfect bij wit vlees, vis in saus en bij gerechten met fijne kruiden.
  • Rillettes
  • ...

Over het domein:

Château de la Roulerie

Château de la Roulerie domineert de Saint-Aubin vallei en is eigendom van Philippe en Marie Germain. De gebouwen dateren uit het einde van de 19e eeuw, maar de "winery" werd in 2009 gerenoveerd. Het grootste deel van de wijngaard ligt op een schisthelling die een kleine inham vormt, met 30 hectare chenin en 12 hectare cabernet franc. De wijnen dragen de appellations Anjou en Coteaux du Layon. Om deze 'klassiekers' af te stoffen en te vernieuwen, noemen ze de Anjou Blanc p'tit chenin en de Coteaux du Layon p'tit layon. Het doel is om een goede, sympathieke, droge, makkelijk drinkbare, biologische, democratische wijn te maken met weinig suiker voor de p'tit Layon en een knapperige frisheid voor de chenin.