Zoek de passende wijn bij jouw gerecht!

Charcuterie Terrines en patés

Terrines en patés
Stijl van wijn in het algemeen: Het is niet gemakkelijk om één wijn te combineren met een breed scala aan gerechten. Om te beginnen worden eenvoudige terrines en patés, ook wel "de campagne" genoemd, goed vergezeld door een Beaujolais of een Bordeaux. Voor smakelijke patés van haas

Bij "Terrines en patés" passen deze wijnen:

Château les Aublines, Blaye Côtes de Bordeaux

Château les Aublines, Blaye Côtes de Bordeaux

Al 50 jaar zorgt de familie Raynaud voor haar 18 hectare land en produceert ze alleen rode wijn. Het domein ligt in de gemeente Sainte Luce, die deel uitmaakt van Blaye. Chantal Raynaud en haar broer combineren de voorouderlijke kennis van de familie met moderne vinificatietechnieken. Het resultaat is een echt geslaagde wijn, met een lichte, karaktervolle en evenwichtige smaak.

Prijs vanaf €8,55
Saint Nicolas de Bourgueil "Le Clos", Le Clos du Vigneau

Saint Nicolas de Bourgueil "Le Clos", Le Clos du Vigneau

Een lekkernij van de gebroeders Jamet, die vriendelijk, toegankelijk, vrolijk en karaktervol zijn, net als hun wijnen. De Cabernet-Franc druiven, geteeld op goed gedraineerde zand- en kiezelbodems, geven het beste van zichzelf wanneer ze zorgvuldig worden geoogst en twee weken worden gemacereerd voordat ze overheveld worden.

Prijs vanaf €12,75
Los Vascos Cromas, Carmenère Gran Reserva, Colchagua

Los Vascos Cromas, Carmenère Gran Reserva, Colchagua

Cromas is geïnspireerd op de intense kleuren van de sappen van de carmenère-druif. Dieppaars getint zoals indigo-inktvlekken die zich op de handen van arbeiders bevuilen.

Prijs vanaf €19,95
Minervois la Livinière, "Galine", Domaine Combe Blanche

Minervois la Livinière, "Galine", Domaine Combe Blanche

Dit is een schitterende cru van onze landgenoten Guy en Ambroise Vanlancker, op de vestingmuren van La Livinière. De druiven worden met de hand geoogst (50%), gesorteerd en geselecteerd per perceel, ontsteeld en vergist in stalen vaten, de hoed wordt handmatig ondergedompeld en de wijn geheveld. De assemblage vindt plaats aan het begin van het jaar door de beste vaten te selecteren.

Prijs vanaf €16,35
Beaujolais Les Pierres Dorées, Louis Bourisset

Beaujolais Les Pierres Dorées, Louis Bourisset

"Deze wijn is ideaal bij de lunch." aldus Louis Bourisset, een accountant die nadien zijn eigen wijnbedrijf oprichtte. Gamay noir, afkomstig van de "Pierres Dorées" regio in het zuiden van Beaujolais, zorgt zowel voor vlezige en kruidige wijnen, als ronde en fruitige met een frisse en smakelijke afdronk.

Prijs vanaf €10,60