Dit is een historische cuvée van Ferraton Père & Fils, een domein gekocht door Michel Chapoutier. De wijn is volledig gemaakt van marsanne, die bloemiger en minder oxidatief is dan roussanne. De wijnstokken komen uit Mercurol, het dorp naast Hermitage in de Drôme.
Een uitstekende wijn. Deze cuvée is het kenmerk van Domaine Jean-Marc Brocard, de grootste producent van biologische wijnen in Chablis. Dit hebben ze bereikt dankzij de vastberadenheid van zijn zoon Julien, die experimenteerde met biologische teelt op het Sainte Clair terroir rond de Chapelle, vlak voor het domein. Deze wijn straalt kracht, precisie en frisheid uit.
Een bijzonder perceel met meer dan 2 ha in bio wijnbouw, gelegen op een steile helling naar het oosten gericht. Het levert wijnen op die een prachtige delicatesse, rijkdom en een stevige mineraliteit bezitten.
We staan onderaan het Château de Santenay. Dit Château Philippe le Hardi, dat eigendom is van Crédit Agricole, bezit bijna 100 hectare verspreid over de Bourgogne, maar paradoxaal genoeg geen enkele vierkante meter in Santenay. Deze wijn komt van een klein perceel van amper 1/2 hectare Chardonnay dat door een lokale eigenaar is verbouwd, maar nog wel op het château rijpt. Santenay staat vooral bekend om zijn rode wijn, die 95% van de productie vertegenwoordigt.
Deze chardonnay kreeg de naam "Authentique" omdat hij afkomstig is van het gelijknamige dorpje Chardonnay-les-Mâcon. Bovendien wordt deze wijn volgens traditie gedurende 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt.