Vacqueyras is de buurman van Gigondas. Deze wijngaardterrassen bedekken de klei-kalksteenhellingen die de vallei domineren. De wijn wordt gekenmerkt door een paarse tint die weelde oproept.
Alliantie van een opmerkelijk terroir en een toegewijde wijnboer. Het is François Ouzoulias die erin slaagde om het 5,5 hectare grote wijngoed om te schakelen naar biologische productie met als resultaat een uitzonderlijke Grand Cru met veel souplesse waarvan u zeker zal genieten.
Dit is een schitterende cru van onze landgenoten Guy en Ambroise Vanlancker, op de vestingmuren van La Livinière. De druiven worden met de hand geoogst (50%), gesorteerd en geselecteerd per perceel, ontsteeld en vergist in stalen vaten, de hoed wordt handmatig ondergedompeld en de wijn geheveld. De assemblage vindt plaats aan het begin van het jaar door de beste vaten te selecteren.
Pierre Richard vertelt ons graag dat zijn passie voor de wijn zijn oorsprong kent vanuit het dorre landschap van de Corbières. Met de neus in dit geurende land, met de neus tussen druiventrossen gevuld met zon, met de neus in fusten met intense houtgeuren en tenslotte als beloning, een wijnglas gevuld met dit alles : de terroir, de wind en de zon. Wijnbouwer, wat een mooi beroep!