Een echte Prosecco rosé uit de Valdobiadene regio. Hij is gemaakt van een blend van 85% glera en 15% pinot nero, gevinifieerd in rood, met een lagere opbrengst per hectare om een grotere intensiteit van kleur en aroma te verkrijgen.
De witte muskaatdruiven vormen de basis van deze feestelijke wijn, afkomstig van de hellingen van Seralunga en Alba in Piemonte. Dankzij een aangepaste vinificatie, krijgen we een wijn met slechts 5% alcohol en met een zachte, sappige en uitstekende afdronk.
De appellation Côtes de Bergerac Moelleux is officieel Côtes de Bergerac geworden, maar hij blijft licht zoet met 40 g/l natuurlijke suikers. Dit is een zeer geslaagde wijn met een fijne expressie, waarschijnlijk dankzij de ligging vlak naast Saussignac. Om dit te bereiken beschikt de familie Cuisset over alle moderne apparatuur en uitzonderlijke traditionele knowhow.
Saussignac is kleine appellatie in de sud-ouest, waar charmante wijnen geproduceerd worden die in de smaak vallen bij liefhebbers van zoete wijnen. We krijgen een mooie balans tussen frisheid, fruit en honing toetsen.