Ermitage "Les Meal" Biodynamisch, Ferraton Père & Fils

De grote wijn van Ferraton Père & Fils, unaniem geprezen door de vakpers. Gemaakt van Méal, een historisch terroir op de hellingen van Hermitage, op terrassen van opgerolde kiezels. Hij produceert grote gastronomische wijnen die krachtig, subtiel en fruitig zijn.

Prijs vanaf €99,90

Bekijk wijnfiche

Kleur Rood
Druif100% syrah
DegustatieEen neus van klein zwart fruit, met een vleugje leer. Licht houtachtige tannines in de mond. Vol en gestructureerd, een wijn om lang te laten rijpen.
Houdbaarheid15-20 jaar
Ideale serveertemperatuur16-18 °C
Suggesties gerechtenHeerlijk bij patrijs of korhoen.
  • Gebraden wilde eend.
  • ...

Over het domein:

Ferraton Père & Fils

Ferraton Père & Fils is een historisch landgoed dat gelegen is in Tain-l’Hermitage, in het hart van de wijngaarden van de noordelijke Rhônevallei, binnen de appellaties crozes-hermitage, hermitage en saint joseph. In 1998 steunt Michel Chapoutier, een goede vriend, de familie Ferraton na een tragische gebeurtenis. De geschiedenis van Ferraton Père & Fils is er ook een van een veeleisende keuze. Al in 1988 stapt men over op biologische wijnbouw om vervolgens te worden gecertificeerd. Sindsdien wordt de biodynamica toegepast op geselecteerde, uitzonderlijke percelen. De druiven worden er volgens dit beginsel gecultiveerd door de œnoloog Damien Brisset, dit in nauwe samenwerking met Michel Chapoutier.. Het domein Ferraton behoudt haar volledige autonomie met eigen productiefaciliteiten, eigen wijngaarden en een eigen onthaalgelegenheid. De gebruikte druivensoorten zijn karakteristiek voor de noordelijke Rhônevallei: de marsanne voor de witte wijnen en de syrah voor de rode. De wijnen zijn zeer elegant, vol fruitige finesse. Fris en soepel met een minutieus gedoseerde rijping.

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.