Maxime Saint Martin was net 21 toen hij eind 2008 besloot om de wijngaard van zijn oom te kopen. In 2009 verliet hij de coöperatieve kelder en deed zijn eerste oogst met de hulp van een team van gerenommeerde oenologen en onder het toeziend oog van zijn vader in Lamarque. Dit is een uitzonderlijk terroir dat deels is overgenomen van Château Montrose en deels van Cos d'Estournel.
De wijngaard is gelegen in de buurt van het mooie dorp Montalcino op een zuidwestelijke helling waar het geniet van een mergel bodem. Er wordt 100% sangiovese gebruikt, wat resulteert in een krachtige tanninerijke wijn, verzacht door de veroudering van 30 maanden op eiken vaten.
Alle kennis van het huis Ferraton Père & Fils zit vervat in deze wijn.
Deze 101ste appellatie uit de Bourgogne, opgericht in 2011, benadrukt de waarde van de terroir, de know-how en biedt iedereen op eenvoudige en leuke manier toegang tot de wijnen uit de Bourgogne. Het moet de wijnamateur de vreugde van de ontdekking, het subtiele genot van de vergelijking en leerplezier bieden.