Dit is een historische cuvée van Ferraton Père & Fils, een domein gekocht door Michel Chapoutier. De wijn is volledig gemaakt van marsanne, die bloemiger en minder oxidatief is dan roussanne. De wijnstokken komen uit Mercurol, het dorp naast Hermitage in de Drôme.
We zijn in Cadaujac, in de appellation Pessac-Léognan, dat dankzij zijn unieke terroir deel uitmaakt van de prestigieuze Graves-regio. Alleen in de gemeenten van de appellation Pessac-Léognan worden de Crus Classés des Graves gemaakt. Château Lamothe Bouscaut, vaak verward met de tweede wijn van Château Bouscaut, is in feite een onafhankelijk domein. Dit domein van 9 hectare werd in 1999 aangekocht door Laurent en Sophie Cogombles-Lurton, die ook Château Bouscaut bezitten. Slechts 1 hectare van het land is gewijd aan de productie van witte wijn, goed voor ongeveer 5.300 flessen per jaar.
Bij de familie Prunier wordt de knowhow ook doorgegeven van vader op dochter! Met liefde en respect voor het land, bijgebracht door haar vader, zorgt Estelle voor 'Les Clous'. Les Clous is een perceel van slechts 0,31 ha boven de Premier Crus van Meursault. Het is een zeer beperkte productie van wijnstokken van meer dan 50 jaar oud. Een lang verblijf in vaten laat de mineraliteit en spanning van Meursault niet in het minst verloren gaan.
Deze wijn is een ware klassieker van de wijnkelder, waarin een prachtige balans wordt gevonden tussen fruitige tonen en houtachtige nuances. Het is een uitstekend voorbeeld van het vakmanschap dat wordt toegepast bij het werken met de droesem en het rijpen in houten vaten, en daarom is dit een onmisbare wijn die tot de top behoort van de beste Spaanse wijnen op de markt.