Dit landgoed (vroeger bekend als La Marche) beslaat 18 hectare en produceert uitzonderlijke biologische en biodynamische wijnen. Het gebruik van natuurlijke compost, ploegen met paarden en geen gebruik van insecticiden of pesticiden zijn slechts enkele manieren waarop de ondergrondse natuur wordt geactiveerd en de wijnstokken profiteren ervan. De handmatige pluk en de beperkte behandeling tijdens de vinificatie en rijping maken het verschil.
Château Philippe le Hardi bezit meer dan 10% van de Mercurey appellatie. Het perceel Bois de l'Hallier, nu bekend als Lalier, ontleent zijn oorspronkelijke naam aan de dichte, struikachtige ondergroei. Dit perceel van 4,9 hectare had echter zo'n goede zuidoostelijke ligging op witte, krijtachtige bodems dat we het niet konden laten om er chardonnay te planten.
De Pruniers zijn al 5 generaties lang wijnbouwers in Auxey-Duresses, een klein juweeltje ingeklemd tussen Meursault, Saint Romain, Saint Aubin en Monthelie. De wijnstokken voor deze witte wijn zijn verdeeld over 3 terroirs: le Village, les Closeaux en les Hautés. De laatste twee grenzen aan Meursault. Nu is het de beurt aan dochter Estelle om geleidelijk de fakkel over te nemen en ervoor te zorgen dat traditie, kwaliteit en respect voor het land behouden blijven.
Deze heerlijke wijn komt van een ommuurde wijngaard van ¾ hectare in de gemeente Chaux bij Nuits Saint Georges. We zitten hier midden in het wilde deel van de Bourgogne, de Hautes Côtes de Nuits. De wijnstokken worden biologisch geteeld en met de hand geoogst. De Clos des Oiseaux ligt in een klein bos waar veel vogels nestelen, vandaar de naam.
100% chardonnay, gemaakt met druiven afkomstig van Aconcagua Costa, gelegen aan de voet van de hoogste berg van Amerika, maar ook van wijngaarden uit een koeler klimaat, aan de rand van de oceaan.