Le Fourchaume profiteert van een rijkere bodem dan de rest in Chablis, dankzij de alluviale sedimenten afkomstig van de Serein. Hij is meer flatterend, soepel en makkelijk drinkbaar, maar met behoud van de mineraliteit die zo kenmerkend is voor Chablis.
Het grind dat bestaat uit witte stenen die de bodem op de klei- en kalksteenplateaus van de Ardèche ontsluiten, geven de chardonnaydruif een uitzonderlijk terroir.
Bij de familie Prunier wordt de knowhow ook doorgegeven van vader op dochter! Met liefde en respect voor het land, bijgebracht door haar vader, zorgt Estelle voor 'Les Clous'. Les Clous is een perceel van slechts 0,31 ha boven de Premier Crus van Meursault. Het is een zeer beperkte productie van wijnstokken van meer dan 50 jaar oud. Een lang verblijf in vaten laat de mineraliteit en spanning van Meursault niet in het minst verloren gaan.
Deze heerlijke wijn komt van een ommuurde wijngaard van ¾ hectare in de gemeente Chaux bij Nuits Saint Georges. We zitten hier midden in het wilde deel van de Bourgogne, de Hautes Côtes de Nuits. De wijnstokken worden biologisch geteeld en met de hand geoogst. De Clos des Oiseaux ligt in een klein bos waar veel vogels nestelen, vandaar de naam.
Deze chardonnay kreeg de naam "Authentique" omdat hij afkomstig is van het gelijknamige dorpje Chardonnay-les-Mâcon. Bovendien wordt deze wijn volgens traditie gedurende 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt.