Paniza is een klein dorp dat 280 zielen telt en waar wijn wordt gemaakt sinds het Romeinse tijdperk. Alle dorpelingen werken er in de wijnbouw. De wijn wordt gemaakt van 60% tempranillo en 40% grenache.
De combinatie van merlot, syrah en cabernet, voornamelijk afkomstig van wijngaarden in Puicheric, ten oosten van Carcassonne, geeft deze wijn een diepe kleur en kracht.
"Deze wijn is ideaal bij de lunch." aldus Louis Bourisset, een accountant die nadien zijn eigen wijnbedrijf oprichtte. Gamay noir, afkomstig van de "Pierres Dorées" regio in het zuiden van Beaujolais, zorgt zowel voor vlezige en kruidige wijnen, als ronde en fruitige met een frisse en smakelijke afdronk.
Als hij fruitig en licht is, dan is dat te danken aan de blend die gekozen werd voor zijn soepelheid en vooral aan de houtvrije rijping. Het is een instapwijn gemaakt voor onmiddellijk genot en om tapas te begeleiden als achtergrondmuziek.