Al 50 jaar zorgt de familie Raynaud voor haar 18 hectare land en produceert ze alleen rode wijn. Het domein ligt in de gemeente Sainte Luce, die deel uitmaakt van Blaye. Chantal Raynaud en haar broer combineren de voorouderlijke kennis van de familie met moderne vinificatietechnieken. Het resultaat is een echt geslaagde wijn, met een lichte, karaktervolle en evenwichtige smaak.
Michel Boyer verwierf Château Haut Mayne in Cérons ten zuiden van Bordeaux, omwille van zijn uitzonderlijke bodem bestaande uit grind en gepolijste stenen door de Garonne. Hun "Réserve" wijn, is een samenstelling van verschillende cuvées, die voldoen aan de specifieke eisen van de gastronomie.
Een niet te missen originaliteit: op het einde van de fermentatie van een jonge valpolicella blijft de wijn in contact met de droesem (schilrestanten na vinificatie van de Amarone) die rijk is aan kleur en suiker om uiteindelijk nog meer kleur, geur en intensiteit te bekomen in de finale wijn.
Deze wijn komt van een klein landgoed langs de Gironde. Valeyrac is een prachtig dorp, volledig onbekend op het einde van de Médoc. In het noorden ligt de kleine Port de Goulée en in het zuiden de Tour de By. De wijnstokken zijn aangeplant op 7000 wijnstokken/ha. Na een handmatige oogst gaat de maceratie nog een kleine maand door in betonnen vaten, gevolgd door ontgisting. Na enkele maanden gaat de wijn in houten vaten voor 12 maanden.
Klein domein van 3 ha gevinifieerd op Château Moulin Noir. Het eigendom ligt in Montagne, een klein dorp ten noorden van Saint-Emilion. De wijngaarden worden duurzaam beheerd. De druiven worden per perceel gesorteerd en ondergaan een lange maceratie voordat ze 18 maanden in roestvrijstalen vaten worden bewaard met toevoeging van hout.