Een wijn om in te bijten! Gemaakt met de beste grenache noirs, oude wijnstokken op hoger gelegen percelen, gecultiveerd met het grootste respect voor de natuur.
Dit is een schitterende cru van onze landgenoten Guy en Ambroise Vanlancker, op de vestingmuren van La Livinière. De druiven worden met de hand geoogst (50%), gesorteerd en geselecteerd per perceel, ontsteeld en vergist in stalen vaten, de hoed wordt handmatig ondergedompeld en de wijn geheveld. De assemblage vindt plaats aan het begin van het jaar door de beste vaten te selecteren.
Gemaakt van grenache noir, afkomstig van de rotsachtige, drainerende plateaus van de Aygues-vallei. Het fruitige karakter wordt verkregen in de wijngaard zonder verwijdering van bladeren of groen oogsten en in de kelder wordt de soepelheid bevordert door het niet pletten van de druiven en een maceratie van 30-35 dagen.
Klein domein van 3 ha gevinifieerd op Château Moulin Noir. Het eigendom ligt in Montagne, een klein dorp ten noorden van Saint-Emilion. De wijngaarden worden duurzaam beheerd. De druiven worden per perceel gesorteerd en ondergaan een lange maceratie voordat ze 18 maanden in roestvrijstalen vaten worden bewaard met toevoeging van hout.
Als we het over Caminos Cruzados hebben, hebben we het over de nieuwe Dao. De familie Santos heeft er alles aan gedaan om moderne wijnen te maken zonder ook maar iets van de typiciteit van de Dao te verliezen. De ultramoderne wijnmakerij werd in 2017 voltooid met het oog op duurzaamheid. De traditionele druivenrassen worden geteeld op granietbodems waar het gras regelmatig wordt begraasd door kuddes die onderweg mest geven. Ecologie, duurzaamheid, biodiversiteit en bruikbaarheid zijn de sleutelwoorden die de Touriga Nacional, Alfrocheiro, Tinta Roriz & Jaen druiven transformeren tot een eigentijdse, fruitige en gulle wijn.