Het jaar 1650 markeert het apogeum van de maritieme wijnhandel geïnitieerd door de Grieken die reeds in de Oudheid de haven van Narbonne, beschermd door het eiland van het Clape-massief, tot Mekka van de wijnbouw maakten.
Deze wijn, van onze voormalige minister Karel De Gucht, is afkomstig van San Vincenti in Toscane. De traditionele sangiovese druivensoort werd aangevuld met 2% merlot en kreeg een veroudering van 12 maanden in vaten van 500 liter om de aroma's te verfijnen.
Gelijke delen tempranillo en grenache voor deze rode die 12 maanden in vaten van Amerikaans en Frans hout verbleef.
Dit is een schitterende cru van onze landgenoten Guy en Ambroise Vanlancker, op de vestingmuren van La Livinière. De druiven worden met de hand geoogst (50%), gesorteerd en geselecteerd per perceel, ontsteeld en vergist in stalen vaten, de hoed wordt handmatig ondergedompeld en de wijn geheveld. De assemblage vindt plaats aan het begin van het jaar door de beste vaten te selecteren.
Alle elementen zijn aanwezig om een fantastische wijn te maken. Het koele microklimaat dat wordt gecreëerd door de stroming van de verfrissende rivier de Douro is gunstig voor de wijnstokken. De winery is uitgerust met moderne, praktische apparatuur, genoeg om elke oenoloog te laten dromen, allemaal gelegen in het legendarische dorp Valbuena de Duero, de oorsprong van onder andere Véga Sicilia.