Beschermd tegen de wind door de heuvels groeien de wijnstokken op de beste hellingen van Ammerschwihr, op een overwegend klei-kalkachtige bodem. Bij de oogst worden de druiven gesorteerd voordat ze de maceratie van de schil ondergaan. Deze maceratie van de bessen met het sap onttrekt de kleur en wordt bijna een week lang uitgevoerd onder temperatuurcontrole met overpompen en naar beneden slaan van de dop. De wijn wordt vervolgens opgeslagen in de Caves de l'Enfer, vol met eikenhouten vaten die vernoemd zijn naar de Auberge die in 1675 eigendom was van de familie Kuehn.
Le Chouchou speelt in op nieuwe consumententrends die de codes van de rode wijnconsumptie doorbreken: een laag alcoholgehalte, een proeftemperatuur die even fris is als zijn aroma's en geuren die in de mond stralen en herinneren aan een fruitmand. De druiven voor deze gastronomische cuvée zijn afkomstig van de hooggelegen terroirs van de Cevennen, waar de wijngaarden uitzonderlijke landschappen vormen.
Domein van 17 ha in biodynamische teelt: alles gebeurt hier in functie van de maanstanden met diep respect voor de natuur. Deze cabernet franc geplant op zand- en grindbodems is even natuurlijk als lekker.
Spätburgunder is niets meer of minder dan pinot noir, hetzelfde als in de Bourgogne, maar in Duitsland is hij vaak fruitiger en soepeler dan in de Bourgogne.
"Deze wijn is ideaal bij de lunch." aldus Louis Bourisset, een accountant die nadien zijn eigen wijnbedrijf oprichtte. Gamay noir, afkomstig van de "Pierres Dorées" regio in het zuiden van Beaujolais, zorgt zowel voor vlezige en kruidige wijnen, als ronde en fruitige met een frisse en smakelijke afdronk.