Zoek de passende wijn bij jouw gerecht!

Kalfsvlees Blanquette of stoofpot

Blanquette of stoofpot
Stijl van wijn in het algemeen: De Fransen adviseren een krachtige witte wijn, zoals een houtgerijpte chardonnay die men in Bourgondië en eigenlijk overal ter wereld vindt. De zuurgraad van deze wijn past goed bij room. In België geeft de meerderheid de voorkeur aan een lichte rode

Bij "Blanquette of stoofpot" passen deze wijnen:

Saint Nicolas de Bourgueil "Le Clos", Le Clos du Vigneau

Saint Nicolas de Bourgueil "Le Clos", Le Clos du Vigneau

Een lekkernij van de gebroeders Jamet, die vriendelijk, toegankelijk, vrolijk en karaktervol zijn, net als hun wijnen. De Cabernet-Franc druiven, geteeld op goed gedraineerde zand- en kiezelbodems, geven het beste van zichzelf wanneer ze zorgvuldig worden geoogst en twee weken worden gemacereerd voordat ze overheveld worden.

Prijs vanaf €12,75
Chinon "Gravinières", Domaine Jourdan, Biodynamisch

Chinon "Gravinières", Domaine Jourdan, Biodynamisch

Domein van 17 ha in biodynamische teelt: alles gebeurt hier in functie van de maanstanden met diep respect voor de natuur. Deze cabernet franc geplant op zand- en grindbodems is even natuurlijk als lekker.

Prijs vanaf €15,90
Beaujolais Les Pierres Dorées, Louis Bourisset

Beaujolais Les Pierres Dorées, Louis Bourisset

"Deze wijn is ideaal bij de lunch." aldus Louis Bourisset, een accountant die nadien zijn eigen wijnbedrijf oprichtte. Gamay noir, afkomstig van de "Pierres Dorées" regio in het zuiden van Beaujolais, zorgt zowel voor vlezige en kruidige wijnen, als ronde en fruitige met een frisse en smakelijke afdronk.

Prijs vanaf €10,60