Er wordt tijdens de fermentatie een beetje alcohol toegevoegd aan deze malbec, waardoor de fermentatie onderbroken wordt en het suikergehalte in de wijn blijft. De wijn macereert nog zo'n vier maanden voordat hij gedurende 1 jaar in eiken vaten rijp.
Deze wijn vat de harmonie tussen de tijd, de natuur en de mens mooi samen. De typische druivensoorten worden voor 70% op klassieke wijze gevinifieerd en in januari samengevoegd met de resterende 30% van de druiven die op bamboe rekken op zolders worden ingedroogd. Na deze tweede gisting, veroudert de wijn gedurende 6 jaar in vaten van kastanje- en kersenhout voordat hij gebotteld wordt.
Wat je moet weten over deze "LBV" is dat de druivensoort wordt gekozen op basis van het eindproduct dat moet worden verkregen. Hier zijn er meer Touriga National en Touriga Franca druiven van de terrassen langs de Douro op een hoogte van 600 meter. De druiven worden ontsteeld, gevinifieerd tot er nog maar 100 gram suiker over is en dan wordt er alcohol toegevoegd om de gisting te stoppen. De jonge port brengt vervolgens minimaal 4 en maximaal 6 jaar door in vaten om de kwalificatie "late bottle vintage" of LBV te krijgen. Hij kan jarenlang worden bewaard maar moet binnen 2 tot 4 maanden na opening worden gedronken.