Een lekkernij van de gebroeders Jamet, die vriendelijk, toegankelijk, vrolijk en karaktervol zijn, net als hun wijnen. De Cabernet-Franc druiven, geteeld op goed gedraineerde zand- en kiezelbodems, geven het beste van zichzelf wanneer ze zorgvuldig worden geoogst en twee weken worden gemacereerd voordat ze overheveld worden.
Domein van 17 ha in biodynamische teelt: alles gebeurt hier in functie van de maanstanden met diep respect voor de natuur. Deze cabernet franc geplant op zand- en grindbodems is even natuurlijk als lekker.
De wijnstokken, waarvan sommige wel 60 jaar oud zijn, staan op verschillende percelen met niet minder dan 3 verschillende bodemsoorten. Zand, vuursteen of tufsteen ... elk met zijn eigen persoonlijke karakter. Fruit en rondheid, maar ook krachtige, elegante tannines. Dat vat de rijkdom van deze diversiteit samen.
De druiven komen uit de wijngebieden Paarl en Worcester in de Westkaap. De druiven worden in maart met de hand geplukt. Na de vinificatie rijpt de wijn op Amerikaans eik. Obikwa dankt zijn naam aan een oud Zuid-Afrikaans volk.