Pierre Richard vertelt ons graag dat zijn passie voor de wijn zijn oorsprong kent vanuit het dorre landschap van de Corbières. Met de neus in dit geurende land, met de neus tussen druiventrossen gevuld met zon, met de neus in fusten met intense houtgeuren en tenslotte als beloning, een wijnglas gevuld met dit alles : de terroir, de wind en de zon. Wijnbouwer, wat een mooi beroep!
Merlot, de toonaangevende druivensoort wereldwijd, bereikt gemakkelijk volledige rijpheid in de regio Pays d'Oc. Zeker tussen Narbonne en Carcassonne.Een achttal wijnboeren, verspreid over verschillende terroirs met wijngaarden gelegen op verschillende hoogtes, zijn met liefde en passie aan de slag gegaan met een selectie van hun mooiste druiven.
Dit is het familiehuis waar vader en zoon Bertrand meer dan vijftien jaar lang hun passie voor wijn deelden. Toen zijn vader overleed, nam Gérard het bedrijf over en realiseerde zich het ongelooflijke potentieel van de Languedoc crus, te beginnen met deze Cru, Corbières Boutenac. Hij is gemaakt van carignan, syrah en grenache, waarvan sommige meer dan honderd jaar oud zijn. Elke wijn wordt apart gevinifieerd en rijpt dan 10 tot 12 maanden in vaten.
Deze wijn is samengesteld uit merlot, cabernet franc en cabernet sauvignon en wordt een jaar in franse eiken vaten bewaard. De wijn bezit het karakter van grote namen in Bordeaux met edele tannines, ondersteund door een houten toets waarbij hij ook een paar jaar bewaard kan worden.