Château des Eyssards, Cuvée Prestige, Bergerac Rouge

Deze wijn is samengesteld uit merlot, cabernet franc en cabernet sauvignon en wordt een jaar in franse eiken vaten bewaard. De wijn bezit het karakter van grote namen in Bordeaux met edele tannines, ondersteund door een houten toets waarbij hij ook een paar jaar bewaard kan worden.

Nu aan €9,56 (11,25 -15,00%)

Bekijk wijnfiche

Kleur Rood
OorsprongDe wijngaarden liggen op de hellingen van het domein. De grond, die zowel steenachtig als kleiachtig is, bevordert een goede groei van de wijnstokken. De noord-zuid oriëntatie van de rank zorgt ervoor dat de druiventrossen ideaal worden blootgesteld aan de zon: 's ochtends vroeg verwarmt en stimuleert de oosterse zon de plant, 's middags als het warm is worden de druiventrossen beschermd door de schaduw van het gebladerte en 's avonds zorgt de westerse zon voor de laatste zachte toets. Dit zijn ideale omstandigheden om de druiven te laten rijpen.
Druif50% merlot, 30% cabernet franc, 20% cabernet sauvignon
VinificatieDe druiven worden machinaal geoogst. In de kelder macereren de druiven een maand in een roestvrij stalen vat, met twee pompbeurten per dag tijdens de eerste tien dagen van de alcoholgisting. De temperatuur tijdens de maceratie wordt tussen 22 en 25°C gehouden om kleur en tannines te extraheren. Daarna persen we de druiven en laten we de wijn uitlekken. De malolactische gisting vindt ook plaats in een roestvrij stalen vat. Tot slot wordt de wijn overgestoken in Franse eiken vaten, waarvan 1/3 elk jaar wordt vernieuwd.
DegustatieDe neus onthult een palet van rood en zwart fruit met zoete kruiden en een hint van hout. De wijn heeft een mooie, krachtige tanninestructuur en belooft het goede bewaarpotentieel dat hij verdient.
HoudbaarheidMag 4-7 jaar verouderen.
Ideale serveertemperatuurKamertemperatuur
Suggesties gerechtenIdeaal bij bereide vleeswaren, rood vlees, rundribstuk en houtduif bij uitstek.
  • Steengrill (rund)
  • Brie, Camembert
  • Varkensgebraad in mosterdsaus
  • Lamskroon in een mosterdkorst
  • Tournedos met groene pepersaus
  • Cassoulet
  • Eendenborst met een roomsaus van groene paprika
  • Eendenborst met honingsaus
  • ...

Over het domein:

Château des Eyssards, Bergerac

Château des Eyssards, een prachtig wijndomein met 55 hectare wijngaarden, wordt geëxploiteerd door Pascal Cuisset, één van de meest getalenteerde wijnmakers in de regio. Hoewel Pascal de meest moderne vinificatie technieken gebruikt, blijft zijn diepe overtuiging: «goede druiven maken goede wijn, en het werk gebeurt voornamelijk in de wijngaard ». Dat deze overtuiging in de praktijk wordt toegepast is duidelijk herkenbaar in zijn wijnen, gul en goed gemaakt: « steeds een glas vol druiven ». Flavie Cuisset staat tegenwoordig haar vader met raad en daad bij op de exploitatie.