Barros staat bekend om zijn voorraad portwijn in vaten, met een ongelooflijke collectie die teruggaat tot het oogstjaar 1900. Sindsdien hebben ze de productie van 10 en 20 jaar oude wijnen onder de knie gekregen. Deze '10 jaar oude' is het resultaat van het mengen van wijnen die gemiddeld tien jaar in vaten hebben gerijpt. Hij bestaat bijvoorbeeld voor 50% uit 9 jaar oude wijnen en voor 50% uit 11 jaar oude wijnen. De blend moet worden voorgelegd aan en goedgekeurd door een proefpanel, dat toestemming geeft om hem te verkopen onder het 10-jaar oude label.
Het wijnhuis ligt in Cheste, 20 km ten westen van Valence. Muscat d'Alexandrie wordt hier al sinds mensenheugenis verbouwd. De coöperanten brengen de geselecteerde trossen gezonde, rijpe druiven van de perceelselectie. Ze ondergaan dan een koude maceratie om de aroma's uit de druivenschillen te halen. Dit wordt gevolgd door gisting op lage temperatuur en zelfs een kleine mutage met wijnalcohol om de gisting te stoppen en het jeugdige karakter te behouden dat zo gewaardeerd wordt.
Grand Cru Kaefferkopf is de 51e en laatste Grand Cru die erkend is in de Elzas en, ongewoon genoeg, kan hij gemengd worden met verschillende druivensoorten. Deze rijke, complexe blend van 60% Gewurztraminer, 23% Riesling en 17% Pinot Gris is de trots van het dorp Ammerschwihr.
Saussignac is kleine appellatie in de sud-ouest, waar charmante wijnen geproduceerd worden die in de smaak vallen bij liefhebbers van zoete wijnen. We krijgen een mooie balans tussen frisheid, fruit en honing toetsen.