Een authentieke Valpolicella. Hier, op de 50 hectare van Valpantena, begon het allemaal in 1857 dankzij de vindingrijkheid en innovatieve visie van Gaetano Bertani, die vandaag de dag nog steeds erkend worden als pioniers op het gebied van wijnbouw en oenologie.
Grignolino is een oude druif uit de Piëmont. De naam is afgeleid van "grignole", wat in dialect pit betekent, omdat de bessen er veel van bevatten.
Het label is geïnspireerd op Italiaanse tuinen die, net als de wijngaard, zorg en toewijding vragen, maar waarvan de schoonheid al sinds de oudheid een referentie blijft. Chiaretto verwijst naar de pioenroos-achtige kleur en Bardolino is de appellatie.
Tijdens een wandeling zag de keldermeester dat een wijngaard was opgeslokt door een bos en klimop. Toen de wijngaard was hersteld, kreeg het perceel de naam Cruperdu. De Pinot Noir wordt gevinifieerd in roestvrijstalen vaten en gemengd met Chardonnay, die 8 maanden op eikenhouten vaten rijpt voordat hij tijdens het 2de gistingsproces 36 maanden op fijne droesem fusioneren.
Verfrissend. Deze halfdroge mousserende rode wijn is gemaakt in de Italiaanse regio Emilia Romagna (waar eveneens Parmezaanse kaas en parmaham geproduceerd worden).