Zoek de passende wijn bij jouw gerecht!

Charcuterie Italiaanse charcuterie

Italiaanse charcuterie
Stijl van wijn in het algemeen: Behalve bij het aperitief met een Fraciacorta, Prosecco of nog beter, een Lambrusco, geven we waarschijnlijk de voorkeur aan een vrij frisse rode wijn met een gemiddelde intensiteit, zoals een grignolino of een andere lichte druivensoort uit Piemonte

Bij "Italiaanse charcuterie" passen deze wijnen:

Valpolicella D.O.C., Valpantena, Cantine Bertani

Valpolicella D.O.C., Valpantena, Cantine Bertani

Een authentieke Valpolicella. Hier, op de 50 hectare van Valpantena, begon het allemaal in 1857 dankzij de vindingrijkheid en innovatieve visie van Gaetano Bertani, die vandaag de dag nog steeds erkend worden als pioniers op het gebied van wijnbouw en oenologie.

Prijs vanaf €12,35
Grignolino Piemonte DOC, Fontanafredda

Grignolino Piemonte DOC, Fontanafredda

Grignolino is een oude druif uit de Piëmont. De naam is afgeleid van "grignole", wat in dialect pit betekent, omdat de bessen er veel van bevatten.

Prijs vanaf €12,1
Giardini d'Italia, Chiaretto Bardolino DOC

Giardini d'Italia, Chiaretto Bardolino DOC

Het label is geïnspireerd op Italiaanse tuinen die, net als de wijngaard, zorg en toewijding vragen, maar waarvan de schoonheid al sinds de oudheid een referentie blijft. Chiaretto verwijst naar de pioenroos-achtige kleur en Bardolino is de appellatie.

Prijs vanaf €6,97
Franciacorta DOCG, Bio, Cruperdu

Franciacorta DOCG, Bio, Cruperdu

Tijdens een wandeling zag de keldermeester dat een wijngaard was opgeslokt door een bos en klimop. Toen de wijngaard was hersteld, kreeg het perceel de naam Cruperdu. De Pinot Noir wordt gevinifieerd in roestvrijstalen vaten en gemengd met Chardonnay, die 8 maanden op eikenhouten vaten rijpt voordat hij tijdens het 2de gistingsproces 36 maanden op fijne droesem fusioneren.

Prijs vanaf €34,70
Donelli "Cuvée 1915", Lambrusco Amabile Reggiano DOC

Donelli "Cuvée 1915", Lambrusco Amabile Reggiano DOC

Verfrissend. Deze halfdroge mousserende rode wijn is gemaakt in de Italiaanse regio Emilia Romagna (waar eveneens Parmezaanse kaas en parmaham geproduceerd worden).

Prijs vanaf €9,20