Ripasso della Valpolicella DOC, Valpantena, Cantine Bertani

Een niet te missen originaliteit: op het einde van de fermentatie van een jonge valpolicella blijft de wijn in contact met de droesem (schilrestanten na vinificatie van de Amarone) die rijk is aan kleur en suiker om uiteindelijk nog meer kleur, geur en intensiteit te bekomen in de finale wijn.

Prijs vanaf €17,55

Bekijk wijnfiche

Kleur Rood
Druif85% corvina veronese, 10% merlot & 5% rondinella
DegustatieHij heeft een diep paarse kleur met een krachtige neus van rijp rood en zwart fruit. Het is een levendige en rijke wijn met veel lengte, die sommige "kleine Amarone wijnen" overtreft.
Houdbaarheid3-6 jaar
Ideale serveertemperatuur14-16 °C
Suggesties gerechtenIdeaal bij hartige gerechten, zoals risotto met eekhoorntjesbrood, gegrild vlees en kazen gemaakt van koemelk.
  • Tournedos met béarnaise saus
  • Penne met gorgonzola
  • ...
Jaar Awards voor deze wijn
2021 Gold Medal "BERLINER ORO"

Over het domein:

Cantine Bertani (Since 1854)

Bertani "De expressie van een unieke stijl". Bertani behoort tot de top van de Veronese wijnbouw. Deze producent heeft sinds 1857 zonder onderbreking geijverd voor innovatie, met respect voor authenticiteit en traditie. De oprichter en tevens vrijheidsstrijder, zocht zijn toevlucht in Bourgogne onder de bescherming van Dr. Jules Guyot (bekend om zijn wetenschappelijk werk in de wijnbouw en oenologie). Na de Italiaanse eenmaking, keerde hij met een vernieuwende know-how terug naar zijn vaderland, meer bepaald naar Grezanna in de Valpantena vallei ten noorden van Verona. Vervolgens verwierf Bertani een prestigieus domein in Valpolicella Classico: Tenuta Novara. Het is hier dat men de beroemde Amarone wijnen produceert van zorgvuldig geselecteerde corvina druiven die op terrassen geteeld worden. Vanaf het prille begin kennen deze wijnen reeds een zeer groot succes! Naast respect voor traditie en authenticiteit, neemt Bertani vooral de tijd om bepaalde zaken te verbeteren, zoals bijvoorbeeld het traditioneel drogen op houten rekken. Het indrogen van de druiven gedurende 4 maanden in de historische zolders van het domein levert meer concentratie op en zorgt voor een rijkere Amarone stijl. Een lange veroudering van minimum 6 jaar in houten vaten en een rijping op fles van 2 jaar is vereist voordat hij op de markt gebracht wordt en tot iconische wijn evolueert. Een van hun specialiteiten is de mythische 'secco Bertani', die gerijpt wordt in vaten van kastanje- en kersenhout. Deze wijnen van hoge authenticiteit, waren vroeger enkel voor de monarchie bestemd en behoren vandaag nog steeds tot de beste wijnen van de appellaties rond de stad Verona.

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.