Een deel van de druivenstokken komt uit het dorp Rueda, ten zuidwesten van Valladolid. De wijn wordt gevinifieerd in een zeer oude kelder, die kan worden beschouwd als de grondlegger van de Rueda-appellation. De typischboot van de Cantabrische kust, met zijn slanke lijnen en verhoogde boeg, werd gebruikt voor de traditionele visvangst. Het vertegenwoordigt de waarden van inspanning, opoffering en toewijding van de zeelieden, waarden die vandaag de dag ook worden toegepast door de wijnboeren die deze wijn produceren. De wijn is zeer typisch verdejo, met frisheid en lichtheid als belangrijkste kwaliteiten.
De familie Athimon waakt sinds 1635 over dit domein dat gelegen is aan de oevers van de Loire en geniet van een zuid-zuidoost oriëntatie. De rivier vormt een natuurlijke doorgang van wind die de druiven beschermt, droogt en tot een perfecte maturiteit laat groeien. Een natuurlijke vegetatie met onder andere onkruid en gras beschermt de wijngaarden van natuurlijke predatoren en geeft uiting aan het respect voor de natuur. Het zijn praktijken die dan ook zeer getypeerde terroir-wijnen voortbrengen.
De familie Chainier heeft nu meer dan 250 hectare wijngaarden in Touraine, met de overname van het domein van Paul Buisse in Montrichard. Paul was ook hun mentor. Een van de successen komt van de Sauvignon-druiven die groeien op klei-kalksteen bodem met silex. Dit geeft de wijn delicate, fruitige en mineraal karakter.
Deze Pinot Blanc komt uit de gerenommeerde gemeente Ammerschwihr, vlakbij Colmar. De wijnstokken staan op de beste hellingen van Ammerschwihr, oost-zuidoost gericht. De bodem bestaat voornamelijk uit klei-kalksteen.
Château des Eyssards is een 48 hectare groot landgoed gelegen in de Dordogne op de grens met de Gironde, slechts 4 km ten zuiden van Saussignac. Pascal en zijn dochter Flavier Cuisset dagen zichzelf bij elke wijnoogst uit, zowel in de wijngaarden als bij de vinificatie. Ze moeten zich aanpassend tussen moderniteit en traditie om de perfecte wijn te produceren.