Een uitstekende wijn. Deze cuvée is het kenmerk van Domaine Jean-Marc Brocard, de grootste producent van biologische wijnen in Chablis. Dit hebben ze bereikt dankzij de vastberadenheid van zijn zoon Julien, die experimenteerde met biologische teelt op het Sainte Clair terroir rond de Chapelle, vlak voor het domein. Deze wijn straalt kracht, precisie en frisheid uit.
Château de l'Orangerie is familiebezit sinds 1790, verspreid over 250 ha wijngaarden ten zuidwesten van Bordeaux. De cuvée "à la Gloire du Chat", ontworpen door onze landgenoot Philippe Geluck, valt op door zijn jovialiteit en elegantie. Deze wijn staat voor een moment van plezier en gezelligheid.
Een deel van de druivenstokken komt uit het dorp Rueda, ten zuidwesten van Valladolid. De wijn wordt gevinifieerd in een zeer oude kelder, die kan worden beschouwd als de grondlegger van de Rueda-appellation. De typischboot van de Cantabrische kust, met zijn slanke lijnen en verhoogde boeg, werd gebruikt voor de traditionele visvangst. Het vertegenwoordigt de waarden van inspanning, opoffering en toewijding van de zeelieden, waarden die vandaag de dag ook worden toegepast door de wijnboeren die deze wijn produceren. De wijn is zeer typisch verdejo, met frisheid en lichtheid als belangrijkste kwaliteiten.
De familie Athimon waakt sinds 1635 over dit domein dat gelegen is aan de oevers van de Loire en geniet van een zuid-zuidoost oriëntatie. De rivier vormt een natuurlijke doorgang van wind die de druiven beschermt, droogt en tot een perfecte maturiteit laat groeien. Een natuurlijke vegetatie met onder andere onkruid en gras beschermt de wijngaarden van natuurlijke predatoren en geeft uiting aan het respect voor de natuur. Het zijn praktijken die dan ook zeer getypeerde terroir-wijnen voortbrengen.
Château des Eyssards is een 48 hectare groot landgoed gelegen in de Dordogne op de grens met de Gironde, slechts 4 km ten zuiden van Saussignac. Pascal en zijn dochter Flavier Cuisset dagen zichzelf bij elke wijnoogst uit, zowel in de wijngaarden als bij de vinificatie. Ze moeten zich aanpassend tussen moderniteit en traditie om de perfecte wijn te produceren.