Zachte, horizontale strepen kenmerken de herkomst en het vakmanschap van Fontanafredda. Deze wijn is gemaakt van arneis, een autochtone druivensoort die aangeplant staat op de zuidelijke hellingen van de heuvels die de beste Roero wijnen produceren. De wijn-, tuinbouw- en gastronomieregio ligt net boven Alba. Dit is de geboorteplaats van de "slow food" beweging, een wereldwijde beweging voor eco-gastronomie.
Deze biologische wijn, afkomstig van de wijngaarden langs de Duitse Moezel, wordt gewaardeerd vanwege het milieuvriendelijke aspect, maar vooral als gevolg van de goede kwaliteit die wordt bereikt met de belangrijkste, edele druif : de Riesling. Enkel de perfect rijpe druiven uit de allerbeste wijngaarden worden geselecteerd. Reden om de wijn in deze regio "het gezicht van de biologische wijn" te noemen.
Het is in de kelders van Casa da Calçada, een majestueus gebouw uit de zestiende eeuw dat omgebouwd werd tot hotel en nu deel uit maakt van de beroemde keten "Relais & Châteaux", dat men in 1917 gestart is met de productie van deze Vinho Verde van uitstekende kwaliteit.
Een subtiele assemblage van verschillende percelen van chardonnay gecreëerd door één van de oudste wijnhuizen van Australië gerenommeerd voor hun innoverende werkwijze.
De Private Bin wijnen van Villa Maria zijn het startpunt voor een toewijding aan kwaliteit. Marlborough is de noordelijke regio van het Zuidereiland, die 73% van de wijngaarden van het land bevat. 80% van de wijnstokken zijn Sauvignon Blanc. Dankzij een koel klimaat op steenachtige bodems maakt de sauvignon hier zeer expressieve wijnen.