Eén van de meest prestigieuze wijnen van de Rhône, geproduceerd van syrah en 18 maanden gerijpt in eiken vaten. De bodem is zo steil dat de wijnstokken ondersteund worden door lagers en omzoomd worden met lage muren.
Alle elementen zijn aanwezig om een fantastische wijn te maken. Het koele microklimaat dat wordt gecreëerd door de stroming van de verfrissende rivier de Douro is gunstig voor de wijnstokken. De winery is uitgerust met moderne, praktische apparatuur, genoeg om elke oenoloog te laten dromen, allemaal gelegen in het legendarische dorp Valbuena de Duero, de oorsprong van onder andere Véga Sicilia.
Uit dit terroir, samengesteld uit grenache die zich vastklampt aan de stenige terrassen van rode klei aan de voet van de Dentelles de Montmirail, ontstaat deze warme en krachtige gigondas.
Hij ontleent zijn naam aan een van de eerste volkeren van de Kaap, een zeer nuchter en avontuurlijk volk dat, net als de wijn, een echt rasgebonden karakter en een rijke, etnische charme heeft. Deze wijn is een eerbetoon aan het OBiKWA-volk, voor wie de struisvogel een vitale kracht en een trouwe metgezel is. Deze wijn wordt geproduceerd in de kelders van Adam Tas in Stellenbosch.