Deze biologische wijn, afkomstig van de wijngaarden langs de Duitse Moezel, wordt gewaardeerd vanwege het milieuvriendelijke aspect, maar vooral als gevolg van de goede kwaliteit die wordt bereikt met de belangrijkste, edele druif : de Riesling. Enkel de perfect rijpe druiven uit de allerbeste wijngaarden worden geselecteerd. Reden om de wijn in deze regio "het gezicht van de biologische wijn" te noemen.
Het wijndomein La Quinta da Calçada van hotel Relais et Château produceert een witte wijn van Alvarinho-druiven (gerelateerd aan Riesling). Minho is het wijngebied ingeklemd tussen de oceaan, de Douro en Galicië. Deze wijn lijkt eigenlijk op de Spaanse Rias Baixas.
Een deel van de druivenstokken komt uit het dorp Rueda, ten zuidwesten van Valladolid. De wijn wordt gevinifieerd in een zeer oude kelder, die kan worden beschouwd als de grondlegger van de Rueda-appellation. De typischboot van de Cantabrische kust, met zijn slanke lijnen en verhoogde boeg, werd gebruikt voor de traditionele visvangst. Het vertegenwoordigt de waarden van inspanning, opoffering en toewijding van de zeelieden, waarden die vandaag de dag ook worden toegepast door de wijnboeren die deze wijn produceren. De wijn is zeer typisch verdejo, met frisheid en lichtheid als belangrijkste kwaliteiten.
De Orbvallei heeft een microklimaat waardoor de druiven volledig kunnen rijpen zonder aan frisheid in te boeten. Het is een uitstekend terroir voor Chardonnay. Terret, een typische Languedoc variëteit die gewaardeerd wordt om zijn delicatesse, komt uit het Bassin de Thau.
Deze Pinot Blanc komt uit de gerenommeerde gemeente Ammerschwihr, vlakbij Colmar. De wijnstokken staan op de beste hellingen van Ammerschwihr, oost-zuidoost gericht. De bodem bestaat voornamelijk uit klei-kalksteen.