Zoek de passende wijn bij jouw gerecht!

Lamsvlees Lamsstoofpot

Lamsstoofpot
Stijl van wijn in het algemeen: Of het nu een winterse sragoût is of een lente navarin, dit gestoofde lamsvlees met groenten, knoflook en kruiden in een smeuige saus vraagt om een zachte en elegante rode wijn. Een grenache uit de Rhône of Languedoc, of een wijn op basis van merlot

Bij "Lamsstoofpot" passen deze wijnen:

Château La Grolet, Côtes de Bourg, Biodynamisch

Château La Grolet, Côtes de Bourg, Biodynamisch

Het landgoed beslaat 50 hectare, waarvan 35 hectare is beplant met wijnstokken en de rest in weilanden, bossen en draslanden om een ecologisch evenwicht te garanderen. Biodynamische wijnbouw vergt veel meer inspanning dan traditionele wijnbouw en de wijn komt veel beter tot zijn recht.

Prijs vanaf €14,19
Chinon "Gravinières", Domaine Jourdan, Biodynamisch

Chinon "Gravinières", Domaine Jourdan, Biodynamisch

Domein van 17 ha in biodynamische teelt: alles gebeurt hier in functie van de maanstanden met diep respect voor de natuur. Deze cabernet franc geplant op zand- en grindbodems is even natuurlijk als lekker.

Prijs vanaf €15,90
Everton Red, Shiraz, Brown Brothers, Australië

Everton Red, Shiraz, Brown Brothers, Australië

Everton wordt geoogst in verschillende wijngaarden in Zuid-Australië. Shiraz is de Australische naam voor de Syrah-druif uit de Rhônevallei, wat hier wijnen oplevert met een rijke smaak en zijdezachte tannines.

Prijs vanaf €12,1
Amancaya, Malbec & Cabernet Sauvignon, Bodegas Caro

Amancaya, Malbec & Cabernet Sauvignon, Bodegas Caro

Deze wijn is de perfecte uitdrukking van het samengaan van twee culturen, twee wijnmakersfamilies - Catena en Rothschild - en twee edele druivensoorten om een uniek kunstwerk te creëren. Het is een harmonieus evenwicht tussen Argentijnse en Bordeaux stijlen. De wijn wordt gerijpt in eiken vaten om de aroma's te behouden, waardoor het hout goed samengaat met het fruit. Amancaya ontleent zijn naam aan een bloem die op grote hoogte in de Andes groeit.

Prijs vanaf €21,55