Zoek de passende wijn bij jouw gerecht!

Kalfsvlees Kalfsgebraad op Italiaanse wijze

Kalfsgebraad op Italiaanse wijze
Stijl van wijn in het algemeen: Een gebraden kalfsgebraad met groenten kan worden vergezeld van een witte of rode wijn. Als je voor een rode wijn kiest, zou deze zachte tannines en een subtiele fruitigheid moeten hebben. Met een saus gebonden met room, mozzarella en romige polenta,

Bij "Kalfsgebraad op Italiaanse wijze" passen deze wijnen:

Cannonau di Sardegna DOC, Nuraghe Supramonte

Cannonau di Sardegna DOC, Nuraghe Supramonte

Cannonau is de emblematische lokale druivenvariëteit, verwant aan Grenache, die voornamelijk staat aangeplant op vulkanische bodems in het oosten van Sardinië. Deze regio is bezaaid met oude kegelvormige torens bekend als "nuaghere", daterend uit de Bronstijd.

Prijs vanaf €9,10
"Papagena" Barbera d'Alba DOC Superiore, Fontanafredda

"Papagena" Barbera d'Alba DOC Superiore, Fontanafredda

Net als Papagena, de sopraanstem in de 'Toverfluit' van Mozart, is deze wijn krachtig en precies, met hoge tonen die herinneren aan zijn frisheid. Hij blijft klassiek van stijl, maar wanneer hij zich opent in het glas, straalt hij zekerheid, stevigheid en elegantie uit.

Prijs vanaf €23,30
Governo, IGT Sangiovese di Toscana, Tenuta San Leonino

Governo, IGT Sangiovese di Toscana, Tenuta San Leonino

"Governare" betekent het toevoegen van overrijpe druiven aan het einde van de vinificatie, een eeuwenoude techniek die de wijn rond maakt zonder zijn elegantie aan te tasten en waardoor hij tevens aangenaam is om jong te drinken.

Prijs vanaf €14,35
Chianti Classico, La Macinaia

Chianti Classico, La Macinaia

Deze wijn, van onze voormalige minister Karel De Gucht, is afkomstig van San Vincenti in Toscane. De traditionele sangiovese druivensoort werd aangevuld met 2% merlot en kreeg een veroudering van 12 maanden in vaten van 500 liter om de aroma's te verfijnen.

Prijs vanaf €20,85