De druiven zijn gedeeltelijk afkomstig van de Maipo Vallei (met een Atlantisch klimaat) en van Aconcagua (met een Mediterraan klimaat). Deze blend is zeer evenwichtig.
Alle elementen zijn aanwezig om een fantastische wijn te maken. Het koele microklimaat dat wordt gecreëerd door de stroming van de verfrissende rivier de Douro is gunstig voor de wijnstokken. De winery is uitgerust met moderne, praktische apparatuur, genoeg om elke oenoloog te laten dromen, allemaal gelegen in het legendarische dorp Valbuena de Duero, de oorsprong van onder andere Véga Sicilia.
Deze wijn heeft een kosmopolitisch karakter en is heel gemakkelijk te drinken. Het is de allereerste rode wijn van Enate. De "Tinto" wordt gemaakt van twee Bordeaux druivenrassen die zijn aangeplant in de prachtige Somontano regio ten zuiden van de Pyreneeën. De jonge wijn rijpt vervolgens gedurende zes maanden in Amerikaanse eiken vaten voor het ultieme genot.
De holistische benadering bij Los Vascos omarmt en beschermt iedereen - van de schapen met korte poten die onkruid trekken zonder de kostbare druiven te vreten, tot de vakmensen die messen slijpen om de wijnstokken te verzorgen. De wijngaarden vormen het hart van het domein en deze wijn wordt gerijpt op wijndroesem, zonder eikenhout, om de frisheid van het fruit te behouden.