Zoek de passende wijn bij jouw gerecht!

Desserts Peer met chocolade ("belle hélène")

Peer met chocolade ("belle hélène")
Stijl van wijn in het algemeen: Om een chocolade peer ("belle hélène") te begeleiden, past een goede halfzoete of zoete chenin-wijn uit de Loire perfect. Eventueel zou ook een crémant uit de Loire zoals Vouvray of Saumur heerlijk kunnen zijn. Een lichte muscat-wijn uit Zuid-Frankri

Bij "Peer met chocolade ("belle hélène")" passen deze wijnen:

Fortified Malbec Dulce, Domain Bousquet, Argentinië

Fortified Malbec Dulce, Domain Bousquet, Argentinië

Er wordt tijdens de fermentatie een beetje alcohol toegevoegd aan deze malbec, waardoor de fermentatie onderbroken wordt en het suikergehalte in de wijn blijft. De wijn macereert nog zo'n vier maanden voordat hij gedurende 1 jaar in eiken vaten rijp.

Prijs vanaf €14,50
Porto Barros Late Bottled Vintage

Porto Barros Late Bottled Vintage

Wat je moet weten over deze "LBV" is dat de druivensoort wordt gekozen op basis van het eindproduct dat moet worden verkregen. Hier zijn er meer Touriga National en Touriga Franca druiven van de terrassen langs de Douro op een hoogte van 600 meter. De druiven worden ontsteeld, gevinifieerd tot er nog maar 100 gram suiker over is en dan wordt er alcohol toegevoegd om de gisting te stoppen. De jonge port brengt vervolgens minimaal 4 en maximaal 6 jaar door in vaten om de kwalificatie "late bottle vintage" of LBV te krijgen. Hij kan jarenlang worden bewaard maar moet binnen 2 tot 4 maanden na opening worden gedronken.

Prijs vanaf €22,55
Maury Rouge, Gérard Bertrand

Maury Rouge, Gérard Bertrand

Hij komt van een kleine wijngaard waar voornamelijk grenache noir druiven worden geoogst in de gemeenten Tautavel en Maury Fenouillet, vlakbij en ten westen van Perpignan. Het is een op druif gemuteerde wijn, dat wil zeggen dat er wijnalcohol wordt toegevoegd aan de gistende most voor het aftappen van de most.

Prijs vanaf €17,30