Zoek de passende wijn bij jouw gerecht!

Desserts Abrikozencake, perzikcake, amandelcake

Abrikozencake, perzikcake, amandelcake
Stijl van wijn in het algemeen: In de klassieke gastronomie worden vaak zoete wijnen uit Frankrijk, Italië, Spanje of Hongarije aanbevolen bij deze abrikozen- en perziktarte. Echter, om het zoete gehalte te verminderen, kunt u ook kiezen voor een goed gekoelde, zeer aromatische mou

Bij "Abrikozencake, perzikcake, amandelcake" passen deze wijnen:

Moscato d'Asti DOCG, "Le Fronde" Fontanafredda

Moscato d'Asti DOCG, "Le Fronde" Fontanafredda

De witte muskaatdruiven vormen de basis van deze feestelijke wijn, afkomstig van de hellingen van Seralunga en Alba in Piemonte. Dankzij een aangepaste vinificatie, krijgen we een wijn met slechts 5% alcohol en met een zachte, sappige en uitstekende afdronk.

Prijs vanaf €13,75
Zibibbo Rosa "Sparkling", Brown Brothers, Australie

Zibibbo Rosa "Sparkling", Brown Brothers, Australie

Een unieke kans om een lichte, mousserende wijn te proeven gemaakt van Muscat d'Alexandrie druiven en een klein percentage Cienna om de levendige roze kleur te verkrijgen. Een exotisch genot voor elke gelegenheid.

Prijs vanaf €13,85