Brouilly, Château de la Terrière

Dit prachtige kasteel dateert uit de XIVe eeuw en wordt omringd door 14 ha wijngaarden gelegen aan de voet van de berg Brouilly, in Cercié. De manager, Gregory Barbet, is eveneens eigenaar van Domaine Pirolette in Saint-Amour. De granietachtige en zanderige bodem leent zich uitstekend voor de gamay druif van de Beaujolais. Aangepaste groeitechnieken, handmatig oogsten en een vinificatie van 15 dagen resulteert in een neus van heerlijk lentefruit.

Prijs vanaf €17,40

Bekijk wijnfiche

Kleur Rood
OorsprongGamay groeit op goed gedraineerde granietbodems die voor een goede worteldiepte zorgen. Het gematigde klimaat zorgt voor een optimale rijping van de gamaydruif, wat frisheid en geconcentreerde aroma's bevordert. Dit terroir geeft de wijnen van Brouilly een fijne mineraliteit, verfrissende zuren en aroma's van rood fruit.
Druifgamay
VinificatieEen deel van de hele druiven wordt in gesloten kuipen geplaatst, zodat intracellulaire gisting kan plaatsvinden in de bessen zelf. Dit zorgt voor fruitige, soepele en aromatische wijnen, met frisse fruitaroma's en een zachte textuur. Een klein deel van de oogst kan echter op een meer traditionele manier gevinifieerd worden, met klassieke maceratie om structuur en complexiteit aan de wijn toe te voegen.
DegustatieDe neus is zeer aromatisch met lentefruitaroma's van aardbei en framboos. Rond en delicaat in de mond, met een minerale afdronk.
Houdbaarheid2-5 jaar
Ideale serveertemperatuur14-16 °C
Suggesties gerechtenDeze brouilly kan geserveerd worden bij hamburgers, fijne vleeswaren, wit vlees en desserts op basis van rood fruit.
  • Worstjes
  • ...
Jaar Awards voor deze wijn
2022 96/100 Gold Medal Decanter, Médaille d'Or Paris

Over het domein:

Château de la Terrière (Sinds 1535)

Château de la Terrière dateert uit de XIVe eeuw en bevindt zich in Cercié in de AOP brouilly: het behoort vandaag tot een van de oudste domeinen in de regio. De 14ha wijngaarden liggen op 1 plot naast het kasteel en zijn gemiddeld 50 jaar oud. De wijngaarden strekken zich volledig uit naar het zuiden over een heuvel van droge, diep roze graniet, in de appellatie brouilly. In de wijngaard worden gecontroleerde en aangepaste groeitechnieken toegepast en de bodem wordt mechanisch bewerkt met minimale interventies. Kortom, alles wordt precies en nauwkeurig uitgevoerd om een optimale expressie van het terroir te bekomen en de wijngaard te respecteren. Grégory Barbet behoort tot de 9de generatie wijnmakers en runt vandaag de dag het kasteel. Hij is eveneens eigenaar van Domaine de la Pirolette, samen met zijn vrouw Virginie.

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.