Bourgogne Côte d'Or "Pressonnier", Philippe Le Hardi

Deze châteauwijn komt uit het lager gelegen deel van Gevrey Chambertin, meer bepaald ten oosten van de departementale weg 974 Dijon-Beaune. De naam is samengesteld uit twee woorden: 'pres' voor weiden en 'sonnier' voor saunier (zouthandelaar in de middeleeuwen).

Prijs vanaf €28,30

Bekijk wijnfiche

Kleur Rood
OorsprongDit kleine perceel van 1,22 ha werd aangeplant in 1978. Het ligt onderaan de Gevrey-Chambertin heuvel op kleigrond.De wijngaard bevat 10.000 wijnstokken per hectare.
DruifPinot noir
VinificatieDe vinificatie wordt voorafgegaan door 5-7 dagen koude maceratie, gevolgd door een gisting van 2 weken met twee keer per dag een overpomping. Na het aftappen rijpt de jonge wijn 14 maanden in vaten, waarvan 15% nieuw.
DegustatieAroma's van morellen kers, krisch met een hint van zwarte bes en kreupelhout. Vrij rond met een karakter dat alle kenmerken van pinot noir onthult.
Houdbaarheid3-5 jaar
Ideale serveertemperatuurKamertemperatuur
Suggesties gerechtenPerfect bij een stuk rood vlees zoals een ribstuk Op het kasteel wordt het het beste geserveerd met eenden brochette.
  • Bourgondische fondue
  • Brochette van mosselen met gerookt spek
  • ...

Over het domein:

Philippe le Hardi

Het Château de Santenay is hernoemd naar een van de illustere eigenaren, Filips II, hertog van Bourgondië, die op 14-jarige leeftijd de bijnaam de Stoute kreeg vanwege zijn moed. Hij was verantwoordelijk voor het beroemde decreet uit 1395 dat alle andere druivensoorten dan Pinot Noir uit de Bourgogne verbood. Vandaag de dag beslaat het domein meer dan honderd hectare verspreid over de Bourgogne. De eigenaar, Crédit Agricole Grands Crus, heeft de financiële middelen om te investeren in indrukwekkende kelderuitrusting, allemaal gehuisvest in 15e-eeuwse gewelfde kelders. Het jonge, getalenteerde team, dat allemaal in illustere wijnhuizen heeft gewerkt, heeft maar één doel: de kwaliteit verbeteren. Een van hun doelstellingen is om tegen 2024 biologisch te gaan produceren. Met hun toewijding aan kwaliteit, hun kennis van het vak, hun eigendom van uitzonderlijke wijngaarden en zo'n rijk verleden, kunnen we alleen maar een rijkelijk heden verwachten.

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.