Amarone "Valpantena" della Valpolicella DOCG, Cantine Bertani

De know-how van het huis Bertani zit vervat in deze wijn. De autochtone trossen (80% corvina en 20% rondinella) die worden gedroogd op rekken op zolders tot het starten van de vinificatie in januari. De wijn wordt vervolgens 30 maanden in vaten gerijpt.

Prijs vanaf €40,60

Bekijk wijnfiche

Kleur Rood
Druif80% corvina veronese & 20% rondinella
DegustatieIntens paarse kleur met een geur van bosvruchten (braam, zwarte bes, kers) en met een ondertoon van kruiden en gedroogde vruchten (noten). De zachte tannines en lange afdronk accentueren zijn diepte.
Houdbaarheid4-12 jaar
Ideale serveertemperatuur14-16 °C
Suggesties gerechtenHij behoeft krachtige, volle gerechten met rijke sauzen, of u drinkt hem op het einde van de maaltijd, voor het dessert.
  • Penne met gorgonzola
  • Eend met sinaasappel
  • ...

Over het domein:

Cantine Bertani (Since 1854)

Bertani "De expressie van een unieke stijl". Bertani behoort tot de top van de Veronese wijnbouw. Deze producent heeft sinds 1857 zonder onderbreking geijverd voor innovatie, met respect voor authenticiteit en traditie. De oprichter en tevens vrijheidsstrijder, zocht zijn toevlucht in Bourgogne onder de bescherming van Dr. Jules Guyot (bekend om zijn wetenschappelijk werk in de wijnbouw en oenologie). Na de Italiaanse eenmaking, keerde hij met een vernieuwende know-how terug naar zijn vaderland, meer bepaald naar Grezanna in de Valpantena vallei ten noorden van Verona. Vervolgens verwierf Bertani een prestigieus domein in Valpolicella Classico: Tenuta Novara. Het is hier dat men de beroemde Amarone wijnen produceert van zorgvuldig geselecteerde corvina druiven die op terrassen geteeld worden. Vanaf het prille begin kennen deze wijnen reeds een zeer groot succes! Naast respect voor traditie en authenticiteit, neemt Bertani vooral de tijd om bepaalde zaken te verbeteren, zoals bijvoorbeeld het traditioneel drogen op houten rekken. Het indrogen van de druiven gedurende 4 maanden in de historische zolders van het domein levert meer concentratie op en zorgt voor een rijkere Amarone stijl. Een lange veroudering van minimum 6 jaar in houten vaten en een rijping op fles van 2 jaar is vereist voordat hij op de markt gebracht wordt en tot iconische wijn evolueert. Een van hun specialiteiten is de mythische 'secco Bertani', die gerijpt wordt in vaten van kastanje- en kersenhout. Deze wijnen van hoge authenticiteit, waren vroeger enkel voor de monarchie bestemd en behoren vandaag nog steeds tot de beste wijnen van de appellaties rond de stad Verona.

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.