Terra di Nostri Blanc, IGP Ile de Beauté

Dit landgoed is afkomstig van een van de 12 families die deel uitmaken van de coöperatie Vignerons d'Aghione. De wijngaarden liggen aan de oostkust in het midden van het eiland. Denis Gigault, de nieuwe directeur, wil een nieuwe wijnmakerij bouwen zodat elk coöperatief lid zijn eigen batches wijn kan produceren terwijl de uitrusting voor gezamenlijk gebruik wordt gebruikt.

Prijs vanaf €9,35

Bekijk wijnfiche

Kleur Wit
OorsprongHet terroir wordt gekenmerkt door bodems rijk aan kleimineralen en kalksteen, met insluitsels van slib, rood zand en grind. Dit terroir geniet van een zonnig klimaat, beïnvloed door de nabijheid van de zee en beschermd door een bergachtige barrière, wat ideale omstandigheden biedt voor de teelt van Vermentinu.
DruifVermentinu
VinificatieDe druiven worden 's nachts geoogst om ze vers te houden. Vervolgens worden de druiven geperst en naar 28°C gebracht om de alcoholische gisting te starten. Zo worden de optimale aroma's geëxtraheerd.
DegustatiePittig en fruitig met aroma's van pomelo, ananas en peer, goed in balans met een heerlijke frisheid.
Houdbaarheidjong te drinken
Ideale serveertemperatuur8-10 °C
Suggesties gerechtenPast goed bij zowat elke vis, waaronder tarbotfilet, maar hier op Corsica wordt het het best geserveerd met een omelet van munt en brocciu.
  • Kaviaar
  • Gefrituurde scampi
  • Gevulde avocado met garnalen
  • Bouillabaisse
  • Mosselen Provençaal
  • Langoustine mayonaise
  • Gefrituurde inktvis
  • Rode poon (filet, tijm, tapenade)
  • Gegrilde sardines
  • ...
Jaar Awards voor deze wijn
2023 Silver medal Mondus Vini

Over het domein:

Domaine Terra di Nostri, Vignerons d'Aghione

Het jonge wijnhuis werd in 1975 opgericht door een twaalftal wijnfamilies die hun kennis en apparatuur wilden delen. Later investeerden ze zwaar en besloten ze een deel van hun productie te bottelen en op de markt te brengen. Deze Corsicaanse families blijven gehecht aan hun tradities en hun land. Vandaag de dag produceren ze heerlijke kwaliteitswijnen met een sterke identiteit op basis van traditionele druivenrassen zoals sciaccarellu en niellucciu. Deze producten zijn de trots en het succes van het wijnhuis. Denis Gigault, de kersverse directeur, heeft al een project in gedachten om een nieuwe kelder te creëren. Een "chais" waar leden hun eigen batch wijn kunnen maken.

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.