Orange Gold Bio, Gérard Bertrand

Gérard Bertrand heeft een nieuwe impuls gegeven aan een 4500 jaar oude vinificatietechniek. De druiventrossen van zeven mediterrane druivensoorten macereren in hun geheel met hun schil, stengels en pitten om deze prachtige goudkleurige schakering te weergeven.

Prijs vanaf €16,99

Bekijk wijnfiche

Kleur Wit
DruifChardonnay, grenache blanc, viognier, clairette, marsanne, mauzac & muscat.
DegustatieDe neus wordt gekenmerkt door witte bloemen, gekonfijt fruit en witte peper. In de mond is de wijn soepel, fijn met een mooie balans ondersteund door een weinig aan tannines en een subtiele zuurtegraad.
HoudbaarheidJong te drinken
Ideale serveertemperatuur12-14 °C
Suggesties gerechtenHet is een heerlijk, origineel aperitief. Hij past ook uitstekend bij een kaasplankje en in het algemeen bij spijzige gerechten. Vooral Indische gerechten of Aziatische recepten lenen zich goed.

Over het domein:

Orange Gold, Gérard Bertrand

Orange Gold is afkomstig van een voorouderlijke wijnbereidingstechniek die opnieuw wordt gebruikt door Gérard Bertrand. De biologisch geteelde witte druiven worden gevinifieerd en gisten in volledige trossen, zoals bij sommige rode wijnen. Deze maceratie met stelen, schil en pitten zorgt voor een opmerkelijke oranje kleur met gouden reflecties. Het is een uitzonderlijke mix van zeven druivensoorten, voornamelijk uit het Middellandse Zeegebied: grenache blanc, viognier en chardonnay maken er een volle wijn van, clairette voegt zuurtegraad en structuur toe en tenslotte verrijken marsanne, mauzac en muscat de aromatische complexiteit van deze wijn. Orange Gold weerspiegelt de vibratie, dynamiek, mineraliteit en frisheid van Zuid-Frankrijk.

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.