Mercurey Blanc "Les Bois de Lalier", Philippe Le Hardi

Château Philippe le Hardi bezit meer dan 10% van de Mercurey appellatie. Het perceel Bois de l'Hallier, nu bekend als Lalier, ontleent zijn oorspronkelijke naam aan de dichte, struikachtige ondergroei. Dit perceel van 4,9 hectare had echter zo'n goede zuidoostelijke ligging op witte, krijtachtige bodems dat we het niet konden laten om er chardonnay te planten.

Prijs vanaf €27,70

Bekijk wijnfiche

Kleur Wit
OorsprongHet perceel van 4,9 ha ligt ten westen van het dorp op harde kalkbodems. De wijnstokken werden in 2008 aangeplant aan 9.000 wijnstokken per hectare.
VinificatieAlcoholische en malolactische gisting in roestvrijstalen vaten. De wijn rust vervolgens 14 maanden, de helft in vaten en de helft in roestvrijstalen vaten.
DegustatieFruit, hout, een vleugje mineraal en een zeer aanwezige fruitigheid. Een fruitige, witvlezige fruitigheid die mooi doorschemert. Het geheel is soepel en fris.
Houdbaarheid2-5 ans
Ideale serveertemperatuur10-12 °C
Suggesties gerechtenVisgerechten, wit vlees, vooral gerechten op basis van room. Vergeet de visquenelles en harde kazen zoals Comté, Gruyère en Beaufort niet.
  • Gegratineerde, warme oesters
  • Zeeduivel met een roomsaus & groene peper
  • ...

Over het domein:

Philippe le Hardi

Het Château de Santenay is hernoemd naar een van de illustere eigenaren, Filips II, hertog van Bourgondië, die op 14-jarige leeftijd de bijnaam de Stoute kreeg vanwege zijn moed. Hij was verantwoordelijk voor het beroemde decreet uit 1395 dat alle andere druivensoorten dan Pinot Noir uit de Bourgogne verbood. Vandaag de dag beslaat het domein meer dan honderd hectare verspreid over de Bourgogne. De eigenaar, Crédit Agricole Grands Crus, heeft de financiële middelen om te investeren in indrukwekkende kelderuitrusting, allemaal gehuisvest in 15e-eeuwse gewelfde kelders. Het jonge, getalenteerde team, dat allemaal in illustere wijnhuizen heeft gewerkt, heeft maar één doel: de kwaliteit verbeteren. Een van hun doelstellingen is om tegen 2024 biologisch te gaan produceren. Met hun toewijding aan kwaliteit, hun kennis van het vak, hun eigendom van uitzonderlijke wijngaarden en zo'n rijk verleden, kunnen we alleen maar een rijkelijk heden verwachten.

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.