La trainera, Verdejo, Rueda

Een deel van de druivenstokken komt uit het dorp Rueda, ten zuidwesten van Valladolid. De wijn wordt gevinifieerd in een zeer oude kelder, die kan worden beschouwd als de grondlegger van de Rueda-appellation. De typischboot van de Cantabrische kust, met zijn slanke lijnen en verhoogde boeg, werd gebruikt voor de traditionele visvangst. Het vertegenwoordigt de waarden van inspanning, opoffering en toewijding van de zeelieden, waarden die vandaag de dag ook worden toegepast door de wijnboeren die deze wijn produceren. De wijn is zeer typisch verdejo, met frisheid en lichtheid als belangrijkste kwaliteiten.

Prijs vanaf €7,95

Bekijk wijnfiche

Kleur Wit
Druif100% verdejo
DegustatieAroma's van tropisch fruit, perzik en meloen met toetsen van vers gemaaid gras en anijs. Het smaakpallet is fris en evenwichtig.
Houdbaarheidjong te drinken
Ideale serveertemperatuur8-10 °C
Suggesties gerechtenPestopasta, vegetarische gerechten, zachte kazen, rijstgerechten en vis.
  • Carpaccio van St-Jacobsnoten
  • Vismousse
  • Oesters
  • Gallega gebakken octopus
  • Mosselen op Franse wijze
  • Gefrituurde inktvis
  • Gepaneerde wijtingfilet
  • ...

Over het domein:

Rueda, Palacio Bornos

Het wijnhuis dat deze wijn produceert is niets minder dan Palacio de Bornos. Ze bezitten meer dan 300 hectare verspreid over drie dorpen: Pollos, Seca en Rueda. Het domein werd kort voor de Rueda-appellation opgericht. De kwaliteit van de wijn is voornamelijk gebaseerd op een paar belangrijke elementen: De verdejo druif, die de karakteristieke druivensoort is, hoewel ze momenteel andere variëteiten onderzoeken en testen. Het continentale klimaat, met weinig neerslag en zeer contrasterende temperaturen tussen dag en nacht. De druiven worden 's nachts mechanisch geplukt om ze fris te houden, en vervolgens gevinifieerd in roestvrij staal met temperatuurcontrole.

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.